F.A.Q. – Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Σε αυτή τη σελίδα δίνουμε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις και απορίες που προκύπτουν σε κάθε πελάτη σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Gallidis Design.Για οποιαδήποτε εξειδικευμένη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το Original Avonite® είναι το λεγόμενο Corian?

Η ονομασία Corian αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευρύτερης ελληνικής νοοτροπίας όπου ένα υλικό όπως στην περίπτωσή μας αυτό των ομογενών επιφανειών ή αλλιώς Solid Surfaces συχνά ταυτίζεται με την ίδια την μάρκα-ονομασία κάποιου υλικού όπως στην περίπτωσή μας αυτή του Corian.Χαρακτηριστικά άλλα παραδείγματα αποτελούν και η ονομασία της φορμάικας για την περιγραφή όλων των High Pressure Laminates (HPL) ή του Clark για την περιγραφή όλων των ανυψωτικών μηχανημάτων ή ακόμα και του Black&Decker για την περιγραφή των βιδολόγων κτλ.Ωστόσο η ταύτιση αυτή δεν είχε ιστορικά ποτέ κανένα ιστορικό τεχνικό αλλά ούτε και ποιοτικό υπόβαθρο.Έτσι λοιπόν και το υλικό Original Avonite®και το υλικό Corian είναι ομογενείς επιφάνειες ή αλλιώς solid surfaces.
Ποιες οι διαφορές του Original Avonite® με τα υπόλοιπα τύπου «Corian»solid surfaces?

Σύσταση

Το ποιοτικό πλεονέκτημα των υλικών solid surfaces έγκειται στην περιεκτικότητα τους σε ακρυλική ρητίνη ενώ η περιεκτικότητα τους  σε ορυκτά μεταλλεύματα σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με την  μορφοποίηση τους. Συνεπώς οι ξεχωριστές ιδιότητες του υλικών solid surfaces (Corian) εξαρτώνται από την περιεκτικότητά τους σέ ακρυλική ρητίνη καθώς και την ποιότητα αυτής. Παρόλο που οι ρητίνες αυτές διατίθενται σε πολλές ποιότητες, η Avonite είναι η μόνη εταιρεία που χρησιμοποιεί ακρυλική ρητίνη ύψιστης ποιότητας (100% high-grade PMMA acrylic resins).

Επιπρόσθετα,  η γενικευμένη αναφορά στην περιεκτικότητα του υλικού σε ορυκτά μεταλλέυματα τις περισσότερες φορές δεν προσδιορίζει την ποσοστιαία αναλογία τους σε ΑΤΗ ,που άλλωστε αποτελεί το πλέον καθοριστικό συστατικό στο οποίο αποδίδεται η πυράντοχη ιδιότητα των solid surfaces.

Τέλος, σε πολλά ελληνικά site προσδιορίζεται η σύσταση των solid surfaces τύπου  «Corian» με  ποσοστιαία αναλογία 75% σε φυσικά ορυκτά μεταλλεύματα και 25% ακρυλικές ρητίνες χωρίς να αναφέρεται το ποσοστό των χρωστικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την απόδοση του επιθυμητού χρώματος.

Με βάση τα προαναφερθέντα, η μοναδική σύσταση των Original Avonite®Solid Surfaces περιγράφεται αναλυτικά ως εξής

 • 66% κονιοποιημένα ορυκτά μεταλλεύματα από παράγωγα βωξίτη,(ATH)
 • 30% ακρυλική ρητίνη ύψιστης ποιότητας (100% high-grade PMMA acrylic resins)

4% χρωστικές ουσίες.

Τεχνολογία Παραγωγής

Η μοναδική τεχνολογία αιχμης που εφαρμόζεται αποκλειστικά στη παραγωγή των φύλλων της Αvonite (Double Belt Technology) με την χρήση των μεταλλικών πλακών από ανοξείδωτο χάλυβα, δίνει την δυνατότητα ισοπαχούς διαμορφωσης των παραγόμενων φύλλων που επιπλέον χαρακτηρίζονται από ομογενή καταμερισμό του εκχυόμενου υλικού και απουσία ανεπιθύμητων κενών αέρος κυρίως κατά την λεπτή διαδικασία του πολυμερισμού.  Η τεχνολογία Double Belt Technology υπερτερεί σε σχέση με την συμβατική τεχνική του Single Belt που χρησιμοποιείται ως επί τω πλείστω στα solid surfaces τύπου «Corian».Η μοναδική αυτή τεχνολογία παραγωγής επιτρέπει την κατασκευή των ομογενών επιφανειών σε μία μεγάλη γκάμα πάχους(thickness)από 3mm έως και 19mm,πλάτους(width) έως και 1524mm και μήκος(length)έως και 5180mm.

Χώρα Προέλευσης

Τα προιόντα της Avonite παράγονται αποκλειστικά στην Αμερική (exclusively made in the USA) σε αντιδιαστολή με τα αντίστοιχα προιόντα ακόμα και των πιο επώνυμων εταιρειών του ανταγωνισμού που λόγω χαμηλούς κόστους έχουν μετατοπίσει τις μοναδες παραγωγής τους σε χώρες της Μέσης Ανατολής(Τουρκία) και της Ασίας(Κίνα,Κορέα κτλ).

Το HPL(High Pressure Laminate) είναι η «φορμάïκα» ή ο «βακελίτης»?

Η ονομασία «φορμάïκα» η αλλιώς «βακελίτης» αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευρύτερης ελληνικής νοοτροπίας  όπου ένα υλικό όπως στην περίπτωσή μας αυτό του HPL (High Pressure Laminate) συχνά ταυτίζεται με την ονομασία κάποιου εργοστασίου όπως αυτό της Formica ή της Bakelite.Χαρακτηριστικά άλλα παραδείγματα της  ελληνικής αυτής νοοτροπίας  αποτελούν και η ονομασία του Corian για την περιγραφή όλων των ομογενών επιφανειών(solid surfaces)ή του Clark για την περιγραφή όλων των ανυψωτικών μηχανημάτων ή ακόμα και του Black&Decker για την περιγραφή των βιδολόγων κτλ.Ωστόσο η ταύτιση αυτή δεν είχε ποτέ κανένα ιστορικό τεχνικό αλλά ούτε και ποιοτικό υπόβαθρο.

Παγκοσμίως άλλωστε κανένα άλλο υλικό δεν χαίρει μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας από το ευρύ καταναλωτικό κοινό από αυτό του Original Resopal HPL.

Με άλλα λόγια η «φορμάïκα» ή αλλιώς «βακελίτης»  είναι το λεγόμενο HPL.

Υπάρχουν διαφορές στίς «φορμάïκες» ή πιο σωστά στα διάφορα HPL (High Pressure Laminates)?
Βεβαίως.Γι΄ αυτό άλλωστε και το Original Resopal High Pressure Laminate έχει πιστοποιημένα αντοχή στους 230° C  όταν αντίστοιχα υλικά του ανταγωνισμού έχουν αντοχή μόνο στους 180° C και αυτό πολλές φορές χωρίς καμία πιστοποίηση.
Σε ποιές διαστάσεις παράγονται οι «φορμάïκες» της RESOPAL?

Οι «φορμάïκες» της RESOPAL παράγονται στις παρακάτω διαστάσεις:

 • 2180mm x 1320mm , «πορτίσια διάσταση»
 • 2180mm x 1020mm ,«πορτίσια διάσταση»
 • 2180mm x 915mm , «πορτίσια διάσταση»
 • 2350mm x 1320mm
 • 2600mm x 1380mm
 • 3050mm x 1320mm
 • 3660mm x 1320mm

5200mm x 1320mm

Σε τι πάχη παράγονται οι «φορμάïκες» της RESOPAL?

Οι «φορμάïκες» της RESOPAL παράγονται στα παρακάτω πάχη:

 • 0,6mm
 • 0,8mm
 • 1,0mm
 • 1,2mm
 • 2,0mm
 • 3,0mm
Σε τι μήκος παράγονται οι πάγκοι εργασίας της RESOPAL?
Οι πάγκοι κουζίνας της RESOPAL παράγονται στα στάνταρ μήκη του ανταγωνισμού δηλαδή 3660mm και 4100mm αλλά και στο μοναδικό μήκος   των 5200mm(5,20m).
Σε ποιές διαστάσεις υπάρχουν παρακαταθήκη οι πάγκοι κουζίνας της RESOPAL?

Οι πάγκοι κουζίνας της RESOPAL υπάρχουν σε διαρκή παρακαταθήκη σε βάθος 600mm (ή αλλιώς 60άρης μονόκουρβος),640mm(ή αλλιώς 64άρης δίκουρβος)καθώς και 900mm(ή αλλιώς 90άρης δίκουρβος).

Όλες οι παραπάνω διαστάσεις υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες στο μοναδικό μήκος των 5,20m δίνοντας την δυνατότητα κόπης τους στα μέτρα σας με το μοναδικό πρόγραμμα της GALLIDIS DESIGN «αγόρασε το μήκος» η αλλιώς το buy the length program”.

Επιπλέον στα πλαίσια μιας μοναδικής ολοκληρωμένης λύσης οι πάγκοι εργασίας της RESOPAL υπάρχουν και με δίπλευρη επένδυση «φορμαίκας» πάνω κ κάτω  σε μορφή τετράγωνης πλάκας χωρίς postforming.

Πόσο κάθετο είναι το προφίλ των πάγκων εργασίας της RESOPAL σε σχέση με τον ανταγωνισμό ή αλλιώς σε τι “R” παράγονται?
Οι πάγκοι κουζίνας της RESOPAL διαθέτουν το πιο κάθετο προφίλ παγκοσμίως αυτό δηλαδή του R3 χαρίζοντας στην κουζίνας σας μοντέρνα  γραμμή και όχι ξεπερασμένες πιά καμπύλες.
Για τι ακριβώς πρόκειται όταν μιλάμε για πάγκους ανθυγρούς?Οι πάγκοι κουζίνας της RESOPAL είναι ανθυγροί ή αδιάβροχοι?

Στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για απλά χρωματισμένο νοβοπάν  το οποίο ελλείψει άλλων επιχειρημάτων σκοπό έχει την δημιουργία και μόνο εντυπώσεων…

Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις πραγματικά ανθυγρών νοβοπάν των οποίων όμως η επιχειρηματολογία πέφτει πάλι στο κενο αφού πραγματεύονται την εισχώρηση της υγρασίας στον πυρήνα του πάγκου.

Είναι ωστόσο γεγονός ότι άνθυγρος ή μη έαν η υγρασία εισχωρήσει στο εσωτερικό ενός πάγκου είναι θέμα ημερών πώς θα φουσκώσει.

Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα εάν «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν».

Έτσι λοιπόν σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό οι οι πάγκοι εργασίας της RESOPAL αποτελούνται πιστοποιημένα από 100% αδιάβροχες –μη πορώδεις επιφάνειες HPL που εμποδίζουν την υγρασία να εισχωρήσει στον πυρήνα τους.

Τι είναι το πρόγραμμα «αγόρασε το μήκος» της RESOPAL που προσφέρει η Gallidis Design?
H Gallidis Design με το μοναδικό πρόγραμμα «αγόρασε το μήκος» παρέχει την μοναδική δυνατότητα κοπής των πάγκων(ανεξαρτήτως βάθους) σε όποιο μήκος θελήσετε χωρίς να χρεωθείτε την «φίρα» ή αλλιώς το «ρετάλι» καθιστώντας έτσι τον πάγκο της RESOPAL το συμφερότερο “value for money” προϊόν.
Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω στην πλάτη της κουζίνας μου ή αλλιώς στο κενό πλακιδίων?
Στα πλαίσια μιας μοναδικής ολοκληρωμένης λύσης υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες πλάτες πάγκου για την επένδυση του κενού πλακιδίων  στα αντίστοιχα χρώματα των πάγκων καθώς κ ψηφιακά εκτυπωμένες με διάφορα θέματα.

Σε ποιες διαστάσεις υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες οι πλάτες πάγκου RESOPAL?

Οι πλάτες πάγκου RESOPAL υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες στις ακόλουθες διαστάσεις:

 • 3660mm x 1320mm x 96mm
 • 3660mm x 660mm x 96mm

4100mm x 660mm x 15mm

Ποια η διαφορά των πάγκων εργασίας RESOPLEX με τους πάγκους RESOPAL?
Εξωτερικά δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά.Γι’ αυτό άλλωστε μπορούν να τοποθετηθούν και συνδυαστικά σε μία κουζίνα μειώνοντας δραστικά το συνολικό κόστος του πάγκου.
Η διαφορά τους έγκειται στον πυρήνα τους.Ενώ λοιπόν οι πάγκοι κουζίνας RESOPAL αποτελούνται μόνο από νοβοπάν υψίστης ποιότητας πάχους 38mm οι πάγκοι κουζίνας RESOPLEX αποτελούνται από μασίφ (compact RESOPAL) πάχους 4mm στο ανώτερο στρώμα του πάγκου σε συνδυασμό με νοβοπάν υψίστης ποιότητας.
Γιατί λοιπόν να χρησιμοποιήσω πάγκο εργασίας RESOPLEX?
Οι πάγκοι κουζίνας RESOPLEX σας δίνουν την μοναδική δυνατότητα να τοποθετήσετε με ασφάλεια(ξενοιάζοντας από υγρασίες αφού το compact RESOPAL ενδείκνυται για εξωτερική χρήση) τον νεροχύτη και τις εστίες της κουζίνας σας «περασιά» με την επιφάνεια εργασίας σας ή ακόμα και υποκαθίμενο χαρίζοντας μοναδική αισθητική στην κουζίνας σας.
Τι μπορώ να εφαρμόσω μεταξύ πάγκου και πλάτης RESOPAL για να μην περάσει το νερό πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας μου?
Τα μοναδικά πιστοποιημένα αρμοκάλυπτρα πάγκων της SCHUCO ALU COMPETENCE κατασκευασμένα από μασίφ φυσικό αλουμίνιο κορυφαίας ανοδίωσης.
Η διάταξη της κουζίνας μου είναι σε σχήμα Π.Τι μπορώ να εφαρμόσω μεταξύ των πάγκων της RESOPAL για να μην περάσει το νερό στα ντουλάπια της κουζίνας μου?
Τα μοναδικά πιστοποιημένα ενωτικά και τερματικά πάγκων της SCHUCO ALU COMPETENCE κατασκευασμένα από μασίφ φυσικό αλουμίνιο κορυφαίας ανοδίωσης. Στα πλαίσια μίας συνολικής εφαρμογής προϊόντων της SCHUCO ALU COMPETENCE εξασφαλίζετε εκτός από απόλυτη μόνωση και ένα ομοιόμορφο αισθητικό αποτέλεσμα ίδιας απόχρωσης όλων των στοιχείων του αλουμινίου στην κουζίνα σας.
Τι είναι το πρόγραμμα “kitchen by kitchen” που προσφέρει η Gallidis Design?
Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης λύσης εκτός από την δυνατότητα παράδοσης ακρυλικών ή άλλων φύλλων σε πάνελ η Gallidis Design με το μοναδικό πρόγραμμα kitchen by kitchen παρέχει και την μοναδική δυνατότητα παραγγελίας των παραπάνω υλικών στην Γερμανία σε“tailor made” διαστάσεις ακόμα και σε καμπύλη μορφή με το εξίσου μοναδικό πρόγραμμα curved components.Η επεξεργασία τους με ταινίες περιθωρίων τεχνολογίας laser υψίστης ποιότητας καθώς και το κορυφαίο φινίρισμα των άκρων τους εξασφαλίζουν την ενιαία και ομοιογενή μορφοποίηση του υλικού απαλείφοντας την γραμμή συγκόλλησης (Zero glue line laser technology).
Η μοναδικότητα του προγράμματος αυτού έγκειται στην δυνατότητα παραγγελίας ακόμα και ενός τεμαχίου όχι μόνο σε οποιοδήποτε διαθέσιμο decor αλλά και σε οποιοδήποτε διαθέσιμο πάχος μέσα από μία γκάμα 200 διαφορετικών μοντέλων κουζίνας.
Είμαι ιδιώτης και είμαι στην φάση αλλαγής της κουζίνας μου.Μπορώ να παραγγείλω στην εταιρία σας τα πορτάκια της κουζίνας μου με το πρόγραμμα “kitchen by kitchen”?
Η παραγγελία σας μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων και κατασκευαστών της εταιρίας μας.